Staňte se našimi fanoušky na:

Parmazánová zmrzlina

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Smetanu smíchejte s parmazánem, solí a pepřem (nejlépe v horní nádobě dvouplášťového hrnce na vaření mléka nebo aspoň v žáruvzdorné míse). ve vodní lázni nebo v páře vařte dokud sýr není krémovitý. Odstavte z hořáku a nechte vychladnout. Tekutinu nalijte do mrazuvzdorné nádoby a dejte na 6 hodin do mrazničky - v pravidelných intervalech ji míchejte, směs houstne a mrzne. po třech hodinách v mrazničce směs vyndejte a dejte do mixéru, mixujte dohladka a pak vraťte do mrazničky. Toto zopakujte po dalších třech hodinách mrazení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!