Staňte se našimi fanoušky na:

Pařížský dort

Autor receptu: Teddygirl (42 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na čokoládovou polevu tuk
  • 300 g čokoláda
  • 4 lžíce cukr krystal
  • 3 lžíce kakao
  • 3 lžíce mouka hrubá
  • 400 ml šlehačka
  • 4 ks vejce

Pracovní postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, žloutky a ještě šleháme. Nakonec přimícháme mouku s kakaem. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme. Ideálně den předen připravíme pařížský krém. Povaříme šlehačku a nalámanou čokoládu. Po vychladnutí necháme odstát v lednici. Vyšleháme pařížský krém a namažeme korpus. Připravíme si polevu z rozpuštěné čokolády a tuku a po částečném vychladnutí namažeme na dort. Ozdobíme pařížskou šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teddygirl |12. února 2015
Peču ho cca na 180°. Odpovědět
Peggy89 |21. listopadu 2013
zkusím Odpovědět
planeta |6. září 2013
nádhera, zkusím vyzkoušet, 1+ Odpovědět
pes |25. srpna 2013
fajnové Odpovědět
eviti |15. července 2013
zkusím Odpovědět
Barakuda |15. července 2013
mňam, super velká vrstva šlehačky Odpovědět
-1 |14. července 2013
nádherné Odpovědět
jobovab |10. července 2013
lákavé Odpovědět
jola |10. července 2013
1*** Odpovědět
daramacho |8. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!