Staňte se našimi fanoušky na:

Pařížská cibulačka

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 35 min.
Vaření: 55 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Ve velké pánvi se silným dnem smícháme při nízké teplotě máslo s olejem. Přidáme cibuli a cukr, osolíme a opepříme, promícháme. Na cibuli přitiskneme namočený kruh pečícího papíru a necháme smažit bez pokličky asi 40 minut. Občas promícháme, aby se cibule nepřipálila ke dnu - musí mít sytou zlatohnědou barvu.
  2. Sundáme papír a přilijeme víno. Zvýšíme teplotu na střední a mícháme 5 minut, aby se cibule obalila omáčkou. Zasypeme moukou a další 2 minuty mícháme. Přidáme vývar a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a necháme mírně vařit pod pokličkou 30 minut. Podle potřeby dochutíme.
  3. Mezitím naplno rozehřejeme gril. Polévku rozdělíme do čtyř misek a do každé vmícháme lžíci brandy. Topinky potřeme česnekem, vždy jednu dáme do misky a posypeme sýrem. Grilujeme 2-3 minuty, až sýr zezlátne a udělají se na něm bubliny. Ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!