Staňte se našimi fanoušky na:

Panenské hřiby

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 500 g hřibů (bílých)
  • 400 g vepřové panenky (může být i hovězí svíčková)
  • 100 ml bílého vína (přírodního)
  • 125 ml smetany
  • 1 kostka masoxu

Pracovní postup:

Hřiby nakrájejte na velké kousky a opečte je na másle. Přidejte nakrájenou cibuli, pár kapek octa, sůl a poduste. Mezitím na oleji opečte plátky masa, vyndejte je z pánve a vložte je do teplé trouby. Do šťávy vypečené z masa přilijte bílé víno, smetanu a přidejte kostku masoxu. Chvíli povařte, přidejte podušené houby a opečené maso. Vše nechte ve šťávě prohřát. Hotový pokrm podávejte s vařenými těstovinami nebo s knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jaroslav.hulka |29. dubna 2014
1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!