Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocné tvarohové kostky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

HROZNOVÉ 250g hladké mouky, špetka soli, 50g cukru krupice, 1/2 sáčku sušeného droždí, lžička jemně strouhané citronové kůry, 50g másla, 1 vejce, 1/8l mléka + Náplň: 1/2kg měkkého tvarohu, 120g cukru krupice, sáček vanilkového pudinku, 400ml sladké smetany, podle potřeby hroznové víno a tuk na plech V míse promíchejte mouku se solí, cukrem, droždím a citronovou kůrou, přidejte rozehřáté vlažné máslo, vejce a vlažným mlékem zadělejte těsto. Nechte je v teple pod utěrkou vykynout, objem se zdvojnásobí. Hlubší plech vymažte tukem, z těsta na něm vyválejte plát a okraje vytáhněte mírně na boky, pak nechte těsto dokynout. Na náplň v míse vymíchejte tvaroh s cukrem a pudinkovým práškem, přilijte smetanu, propracujte a rozetřete na dokynuté těsto. Povrch hustě posypte hroznovým vínem a pečte 30-40 minut na 180°C. Zchladlý moučník rozkrájejte na kostky. BORŮVKOVÉ 5 vajec, 120g cukru krupice, 110g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa + Ovocná náplň: 1/4kg borůvek (i mražené), 3 lžíce cukru krupice, sáček vanilkového pudinku, 200ml vody + Smetanová náplň: 400g zakysané smetany, 1/4kg tvarohu ve vaničce, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce moučkového cukru, 200ml smetany 33%, 6 plátků želatiny + 100g bílé čokolády a 50g másla Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem a vmíchejte mouku s kakaem a práškem. Těsto rozetřete na plech s pečícím papírem a pečte asi 15 minut na 180°C. Na náplň zasypte borůvky krupicovým cukrem a ve vlastní šťávě je povařte, přidejte pudinkový prášek rozmíchaný ve studené vodě a provařte do zhoustnutí. Ještě horkou hmotu nalijte na vychladlý plát (nejlépe uzavřený v ráfku) a po zchladnutí nahoru naneste rozetřenou vrstvu smetanové náplně: Zakysanou smetanu vymíchejte s tvarohem a kakaem smíchaným s moučkovým cukrem. Pak do pěny zapravte vyšlehanou smetanu , ve 4 lžících vody nechte nabobtnat želatinu, opatrně ji rozehřejte v mikrovlnce a vlažnou smíchejte se 3 lžícemi krému. Vraťte vše hned do celkového množství náplně, smetanovou hmotu prošlehejte a hned ji rozetřete na vrstvu borůvkového pudinku. Moučník dejte na 3 hodny do lednice a ztuhlý polijte rozehřátou bílou čokoládou, vymíchanou s kouskem másla. Opatrně rozkrájíme na kostky a necháme ještě chvíli v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!