Staňte se našimi fanoušky na:

Osvěžující jahodový moučník

Autor receptu: daja55 (20 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto:Ušlehat vejce,cukr a vanilkový cukr,potom zašlehat olej,mléko a mouku s kypř. práškem.Hladké těsto nalít do vymazaného a moukou(kokosem)vysypaného pekáče.Peče se v předehřáté troubě při 180°C asi 20 min.Po upečení se nechá vychladnout. Náplň:Ušlehat šlehačku se ztužovačem a potom vmíchat zakysané smetany. Namazat na vychladlý korpus,poklást jahodami a zalít želatinou.(podle návodu na sáčku)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |8. července 2013
dobré Odpovědět
vonaskovajirina|6. srpna 2013
Lehké moučníky jsou vždy osvěžující. Zkusím.. Odpovědět
alena.zelinkova.77|5. srpna 2013
Moc chválím - dělávám poměrně často.... :) nebo s obměnou: 2 husté zakysané smetany smíchám s ovocným práškem Tang (např. citrón, pomeranč, černý rybíz), poté zlehka vmíchám ušlehanou smetanu (alespoň 33 %) se ztužovačem. Ovoce ani želatinu už nedávám. Zákusek je vzdušný a příjemně nakyslý. Dělávám ve velké dortové formě - vyšší okraj, ze 3 vajec. Samozřejmě vysypávám kokosem - báječná chuť. Doporučuji ho zejména na bábovky a perník. Odpovědět
Mlsanda|11. července 2013
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!