Staňte se našimi fanoušky na:

Ostružinové víno

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • tekuté kvasinky
  • kyselina citronová lžička
  • živná sůl, půl balení sůl
  • 3 l voda
  • 1 kg cukr krupice
  • 3 kg ostružiny

Pracovní postup:

Recept na 5 litrů - silné sladké dezertní víno: V kbelíku rozmačkáme 3 kg ostružin, přelijeme 2 litry vroucí vody a přidáme 5 g kyseliny citrónové a půl balíčku živné soli. Po vychladnutí přidáme tekuté kvasinky nebo aktivní kvas a necháme vykvasit. Po vykvašení (asi 2 dny) směs vylisujeme do demižonu a přidáme vychlazený svařený roztok 500 g cukru v asi 1/3 litru vody, promícháme a to opakujeme ještě po 5 dnech a pak ještě jednou po 5 dnech. Nebo je možné si svařit najednou 1,5 kg cukru v 1 litru vody a přidávat po třetinách. Hrdlo přegumičkujeme mikrotenovým sáčkem a po posledním přidání cukrového roztoku doplníme demižon v případě potřeby převařenou vodou. Po vykvašení víno častěji přetočíme z kalů a doplníme převařenou vodou. Víno by se mělo nechat uležet minimálně tři měsíce až rok.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

allys89 |10. září 2013
super recept ;) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!