Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka játrová

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme do lehkého zrůžovění na 2 lžících slunečnicového oleje. Přidáme mletá játra a na mírném plameni mícháme tak dlouho, dokud se játra nezačnou drobit. Přidáme mletý pepř, vodu (250 ml) a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. V troše smetany rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Omáčku provaříme, přidáme sójovou omáčku, bujón a přilijeme zbytek smetany. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

antonin.vavrik |28. února 2013
Tuhle omáčku bych mohl samotnou, i bez přílohy :-) Odpovědět
Šuldeska |16. února 2013
Mám ráda. Odpovědět
Kůťa|15. řijna 2013
Anoooo, tohle JE játrová omáčka, ne tak ty s kousky jater.. Prostě játrová jedině z mletých jater. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!