Staňte se našimi fanoušky na:

Norský mandlový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS: 100g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 6 bílků, 200g mandlí, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy KRÉM: 150ml smetany ke šlehání, 150g cukru krupice, 6 žloutků, 100g másla OZDOBA: 50g mandlových lupínků Ve větší míse ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, neloupané mandle nastrouháme najemno a zlehka vmícháme do sněhu. Postupně přisypáváme mouku a mícháme, dokud se vše řádně nespojí. Dortovou formu vymažeme tukem,vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. V menším hrnci zahřejeme smetanu a vmícháme cukr se žloutky. Za stálého míchání zvolna prohříváme, ale nevaříme!! Když hmota zhoustne,odstavíme a necháme zcela vychladnout. Ke změklému máslu postupně přiléváme žloutkovou směs a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vychladlý korpus potřeme krémem, pocukrujeme a dozdobíme lupínky mandlí. Na ozdobu dortu můžeme přidat i na tenké plátky nakrájené ovoce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!