Staňte se našimi fanoušky na:

Mouřenínské kostky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané hrušky bez jádřinců nakrájíme na malé kousky. Do mísy dáme vejce, cukr, kakao, olej a promícháme. Přidáme mléko, ruk a prosátou mouku s prdopeč a práškem do perníku, vymícháme na hladké těsto. Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme 1/3 nakrájených hrušek a zalijeme je půlkou těsta. Na něj rozložíme zbytek hrušek a zakryjeme zbylým těstem. Pečeme 30-35 minut při 150°C. Propečení zkoušíme špejlí. Vychladlý moučník vyklopíme na prkénko a studený nakrájíme na kostky, ozdobíme kandovaným ovocem. TIP: Můžeme udělat i polevu: 125g moučkového cukru, 25g kakaa, 70g vody a 10g tuku. Tuk rozehřejeme, promícháme s cukrem, kakaem rozmíchaným ve vodě a vše dobře promícháme. Polevou potřeme povrch moučníku a můžeme posypat např. strouhaným kokosem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Katty148 |13. června 2013
Mňamka 1++ :)) !!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!