Staňte se našimi fanoušky na:

Čokoládové clafoutis s višněmi

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si první směs: smícháme 1 vejce, 1 lžíci cukru, 1 lžíci mouky a mléko. Připravíme si druhou směs: druhé vejce vyšleháme se zbylým cukrem do pěny a přidáme i zbytek mouky. Připravíme si třetí směs: čokoládu rozpustíme s máslem. Smícháme první a třetí směs, poté i druhou směs. Formičky (např. od muffinů) vymažeme máslem a na dno rozdělíme třešně nebo višně. Zalijeme čokoládovým těstem. Pečeme 20 minut na 180 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

asona |28. července 2015
Clafoutis je typicky francouzský koláč - jeho základem jsou višně nebo třešně i s peckou, někdy namočené v rumu či whiskey. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!