Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkové kostky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 4 bílky, 4 žloutky, 140g krupicového cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 140g hladké mouky, lžička prdopeč Z bílků vyšlehejte sníh, po lžících do něj zapracujte oba cukry a pak jeden po druhém žloutky. Do pěny vmíchejte po lžících mouku s prdopeč, těsto rozetřete do pekáčku 25x35 cm s pečícím papírem. Pečte cca 40 minut na 170°C. Hotový nechte v pekáčku vychladnout, až ho vyklopíte sloupněte papír a 1x překrojte na 2 pláty. MERUŇKOVÁ NÁPLŇ: 1/2kg meruněk, 4 plátky želatiny, 200ml meruňkového džusu Ovoce vypeckujte a nakrájejte na větší kousky. Želatinu nabobtnalou v troše džusu krátce ohřejte (asi 60°C), kastrůlek odstavte a želatinu smíchejte se zbylým džusem a kousky meruněk. Počkejte až tekutina začne želírovat a rozlijte ji na jeden z plátů, který jset dali zpátky do pekáčku, povrch co nejrychleji urovnejte a vrstvu zakryjte druhým plátem, na ten naneste čokoládový krém. ČOKO KRÉM: 350g nutelly, 3 vaflové oplatky v čokoládě Nutellu ohřejte v mikrovlnce a vmíchejte do ní nakrájené oplatky. Hmotu rozetřete na druhý piškot v pekáčku a nechte v chladu ztuhnout. VANILKOVÝ KRÉM: 2 žloutky, 150g krupicového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 3/4 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce maizeny, 200g másla Žloutky vyšlehejte s oběma cukry, dále do pěny zašlehejte 200ml mléka a mouku promíchanou se škrobem. Zbylé mléko přiveďte v kastrolu na plotně k varu a žloutkovou směs přilévanou pramínkem přes sítko do něj za stálého prošlehavání metličkou zavařte. Uvařte hustý krém (je nutno neustále míchat!), odstavte ho a nechte pod fólií vychladnout. Jen mírně vlažný zapracujte po lžících do másla vyšlehaného doběla. Krém rozetřete na zchladlý moučník, povrch znovu uhlaďte a dejte na 30 minut do chladu. POLEVA: 2 sáčky žlutého želé extra, lžíce krupicového cukru, 1/2 l meruňkového džusu Povrch ztuhlého moučníku zalijte želatinou - želé promíchané v kastrůlku s cukrem a svařené s džusem. Na povrch moučníku nalijte skoro zchladlé, až už neželíruje. Ztuhlý moučník nakonec nakrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!