Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlové perníkové podkovy

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál prosejeme hladkou mouku, vmícháme lžičku jedlé sody, perníkové koření, cukr, mleté mandle a kůru z chemicky neošetřeného citronu. Přidáme rozpuštěný med, rozšlehaná vejce a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočívat v chladu minimálně dvě hodiny. Vyválíme na pomoučněném vále a tvořítkem vykrajujeme malé podkovy. Kousky cukroví rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a vmírně předehřáté troubě upečeme. Vychladlé podkovy namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a ozdobíme nudličkami loupaných mandlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!