Staňte se našimi fanoušky na:

Levnější langoše

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme necelou decku vlažného mléka, přidáme droždí a vrchovatou lžíci mouky, můžeme přidat špetku cukru - vše pořádně promícháme a necháme v teple vzejít. Pak do mísy přisypeme mouku a přilijeme 40ml oleje a asi dvě deci vody, osolíme a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Podle potřeby dolijeme vodu nebo přisypeme mouku. Těsto pomoučíme, překryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny kynout. Mezitím si můžeme nastrouhat sýr a očistit a prolisovat česnek, který smícháme s trochou oleje. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 bochánků, které necháme ještě asi deset minut kynout, pak je rozválíme nebo rukou roztáhneme na placky (asi 7 mm vysoké) a smažíme v kastrolu ve vyšší vrstvě oleje (alespoň 3-4cm). Hotové langoše necháme okapat na papírové utěrce, pak je pomažeme česnekovým olejem a kečupem a posypeme sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |6. března 2015
OK, UKLÁDÁM Odpovědět
johny |23. srpna 2013
dobré Odpovědět
ralena|29. dubna 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!