Staňte se našimi fanoušky na:

Langoše s česnekem (klasické)

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku dáme do mísy a vytvoříme v ní důlek. Do něj rozdrolíme droždí, které pocukrujeme, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzejde, přidáme sůl, olej, vejce a zpracujeme v těsto. Těsto necháme kynout minimálně půl hodiny na teplém místě. Po vykynutí z těsta lžící ukrajujte kousky, ze kterých na pomoučené podložce tvoříme bochánky, a ty pak prsty roztahujeme do tenké placky, které osmažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Po osmažení potřeme rozmačkaným česnekem, kečupem a dozdobíme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |3. července 2013
dělávám Odpovědět
Victor |20. května 2013
Do langošů dávám kyselou smetanu! Odpovědět
ladunka |26. února 2013
znám je,naučila jsem se jíst v Maďarsku....ale takové neudělám Odpovědět
aťka |25. února 2013
langoše to bych si dala! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!