Staňte se našimi fanoušky na:

Laksa

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Kuřecí maso dáme mezi pečící papír a naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme medem a chilli kořením a osmažíme na troše oleje. Ještě teplé posypeme sezamovými semínky. 2) Vývar přivedeme k varu a přidáme dýni, kterou jsme rozmixovali (hokaidó a máslová můžeme rozmixovat i se slupkou, bez semínek). Vaříme pod bodem varu. 3) Rozmixujeme spolu oloupaný česnek a zázvor, arašídové máslo, chilli papričku bez semínek, jarní cibulku, rybí a sójovou omáčku, koriandr, kurkumu a sezamový olej. Přidáme do vývaru. 4) Po chvíli přidáme i nudle a ztlumíme teplotu. 5) Přidáme šťávu z limety a kokosové mléko. Dochutíme solí nebo sójovou omáčkou. 6) Maso podáváme na nudlích posypané čerstvým koriandrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
Mňamka Odpovědět
sonizna |12. února 2015
Mňam Odpovědět
objev |20. listopadu 2014
Laksa je název pro jídlo s nudlemi - podává se nejčastěji s kuřecím masem, rybím masem nebo s krevetami. Nejčastěji se jedná o rýžové nudle, je možné je ale nahradit i jinými nudlemi. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!