Staňte se našimi fanoušky na:

Lahodný likér z bezinek - můj vlastní recept

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do většího hrnce obereme bobule černého bezu, přilijeme vodu, přidáme všechno koření a na plátky nakrájené a vypeckované citróny (pokud jsou stříkané, je vhodné kůru oloupat). Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Pak přecedíme přes síto. Ke šťávě přisypeme obojí cukry a vaříme ještě asi 5 minut, aby se cukr stačil rozpustit. Mezitím si horkou vodou zalijeme kávu tak, abychom získali 15 lžic odvaru, který pak bez socu přidáme do šťávy a necháme ještě projít varem. Nakonec přidáme rum a už nevaříme. Necháme vychladnout a stočíme do lahví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

renda9 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Arabela |25. června 2013
Už aby ty bezinky byly, Marcelko... Likér přijedu ochutnat k Tobě. Těším se jako malá holka. Díky za recept, 1+++ :-))) Odpovědět
-1 |15. června 2013
dobrý tip Odpovědět
Arabela |15. června 2013
už teď se mi sbíhají sliny... Uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!