Staňte se našimi fanoušky na:

Kynuté lívanečky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vlažného mléka rozdrobit droždí, přidat cukr, žloutky, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru a za stálého míchání přisypávat mouku, aby se netvořily hrudky. Těsto nechat v teplé místnosti vykynout. Vykynuté těsto nalévat naběračkou na vymazanou a rozpálenou lívancovou pánev a smažit po obou stranách do zlatova. Hotové lívance obalit v cukru s rozmíchanou skořicí, natírat džemem a posypat jemně nastrouhaným tvarohem. Můžeme také ozdobit šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |3. prosince 2013
také vyzkouším, ... ale asi později, teď toho sladkého bude doooost :D Odpovědět
AdyDari |28. května 2013
1 :) Odpovědět
kote19 |26. února 2013
dělám Odpovědět
aťka |23. února 2013
také dělám s droždím kynuté, ale palačinky jsou pěkně nadýchané a hlavně dobroučké až mám na ně chuť. Odpovědět
šupina73|5. května 2013
kynuté jsem zatím nedělala,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!