Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí maso v zelenině

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

500 g krůtího stehna bez kůže a kosti, 2 PL škrobové moučky, 1 PL sojové omáčky, 1 chilli papričku nakrájenou na malé kousky, koření-Zlaté kuře, 2 PL olivového oleje, 1/2 červené papriky nakrájené na kousky, 1/2 zelené papriky nakrájené na kousky, 1/2 žluté papriky nakrájené na kousky, 2 řapíky řapíkatého celeru nakrájeného na kousky, 1 větší cibule nakrájená na větší kousky, 3 stroužky česneku nakrájený na plátky, kousek cukety, kousek zázvoru, sůl, troch drůbežího vývaru, Postup Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Dáme do misky, přidáme olej, sůl, koření, chilli papričku, škrobovou moučku promícháme a necháme v chladu 1-2 hodiny uležet. Rozehřejeme pánev uleželé maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se nám zatahlo, podlijeme vývaram a dusíme dokud není maso měkké. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple. Do pánve s výpekem dáme všechnu zeleninu a restujeme asi 7 min. Zelenina musí zůstat pěkně křupavá. Vrátíme maso promícháme se zeleninou a ještě asi 2 min. restujeme. Přílohu si zvolte sami, u nás nudle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!