Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavé zelné pagáče se škvarky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kostku droždí rozdrobíme do nádoby, přidáme cukr, 3 lžíce mléka a 1/2 lžíce mouky. Rozmícháme, nádobu zakryjeme a v teple necháme přibližně 15 minut kynout. Zelí propláchneme studenou vodou, aby nebylo příliš kyselé, scedíme, přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme a vlákna nožem překrájíme. V míse smícháme zelí s oloupanými, najemno nastrouhanými bramborami, prosátou polohrubou moukou, trochou soli, překrájenými škvarky, 2 lžícemi rozpuštěného chladného sádla a zadělaným kváskem. Pomocí zbylého mléka zaděláme hladké těsto, které necháme pod utěrkou v teple asi hodinu kynout. Vykynuté těsto položíme na pomoučenou pracovní desku a rozkrájíme na 20 stejně velkých kousků. Plech potřeme zbylým sádlem nebo vyložíme pečícím papírem. Pomoučenýma rukama klademe na plech kousky těsta a mírně je dlaní zploštíme. Plech s pagáči necháme ještě přibližně 10 minut v teple trochu nakynout. Zatím si předehřejeme troubu přibližně na 180°C. Vložíme připravený plech s vykynutými bochánky a při této teplotě pečeme 20 - 30 minut dozlatova. Na plechu necháme pagáčům dostatek místa, protože během pečení ještě trochu vyběhnou. Podáváme samostatně nebo na přikousnutí k masitým jídlům.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |3. řijna 2014
to bych mohla Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!