Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavá kuřecí prsíčka s bylinkovou omáčkou

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naklepeme na 1 cm plátky. V misce smícháme strouhanku, na jemno nasekané ořechy, nadrobno nakrájenou petrželku a nastrouhaný parmazán. Připravíme si 4 lžíce mouky a vejce na obalování. Prsa obalíme klasicky nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance s přísadami.. Smažíme na olivovém oleji na každé straně 5 minut dozlatova.
  2. Mezitím si připravíme bylinkovou omáčku - rozpálíme hlubší pánev, roztopíme na ní máslo a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova.
  3. Přisypeme zbylou mouku a po zrůžovění ji zalijeme smetanou. Jakmile dosáhne bodu varu, vsypeme nastrouhaný ementál, na drobno nasekanou petrželku, přidáme sójovou omáčku, kečup, špetku soli a pepře a za stálého míchání několik minut povaříme.
  4. Poté bylinkovou omáčku řádně rozšleháme tyčovým mixérem a můžeme servírovat. Omáčku nalijeme na předehřátý talíř a do ní položíme vysmažená prsíčka, která velmi lehce zastříkneme citronovou šťávou.

Něco navíc:

Podáváme s novými brambůrkami a hlávkovým salátem. Když jej nemáme, podáváme zeleninový salát. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

denous|19. června 2013
krásná fotka Odpovědět
Aggie|24. května 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!