Staňte se našimi fanoušky na:

Krkovice lemovaná sýrem

Autor receptu: pepajzl (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou krkovici omyjte a udělejte v ní nožem krátké hlubší zářezy, do kterých vložte na plátky nakrájený česnek. Maso na chvíli odložte. Do misky dejte bylinky, koňak a citronovou kůru. Tyto tři ingredience společně utřete a dobře promíchejte. Maso vložte do pekáče, kde na něj naneste směs z misky. Pak vše v troubě při teplotě 230°C zprudka opečte. V druhé fázi již dopékejte při mírnější teplotě asi hodinu a čtvrt. Během pečení podlévejte vínem. Mezitím v další misce rozetřete rajčata (nejlépe loupaná sterilovaná) s nastrouhaným sýrem a potřete jimi již téměř hotové maso. Ještě 10 minut zapečte a můžete podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Hrabča |22. května 2013
stojí za vyzkoušení Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Jana 9|4. února 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!