Staňte se našimi fanoušky na:

Kohout na víně

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Anglickou slaninu, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. 2) Šalotku nakrájíme na jemno. 3) Na troše oleje osmažíme slaninu a šalotku. Po chvíli přidáme kořenovou zeleninu a celé oloupané stroužky česneku. 4) Když je vše opečené dozlatova, přidáme povidla, cukr, víno a vývar (poměr je 1 díl vína a 2 díly vývaru). Osolíme. 5) Přidáme naporcovaného kohouta a bylinky a dusíme doměkka. 6) Vytáhneme kohouta a bylinky a omáčku propasírujeme. Pokud je řídká, necháme ji vařit - varem zhoustne. Pak vrátíme kohouta. 7) Podáváme například s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super, zkusím se žampiony Odpovědět
sonizna |29. řijna 2014
Také dělávám – ještě tam přidávám žampiony. Na jednoho kohoutka jich stačí asi 250 g. Nakrájíme je na čtvrtiny a opečeme na troše másla a olivového oleje. Opečené je potom přidáme už k hotovému kohoutovi. Odpovědět
piškot |26. řijna 2014
uvidíme Odpovědět
objev |15. řijna 2014
Místo kohouta můžeme použít kuře. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!