Staňte se našimi fanoušky na:

Klobásky v těstíčku

Autor receptu: jawesy (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto (kupované) posypeme troškou mouky a rozválíme, překrojíme ho po šířce na půlku. Větší klobásy překrojíme na půlku a pokud jsou i moc tlusté můžeme i podélně na půlku, klademe šikmo na okraj těsta tak aby druhá polovina těsta byla zhruba stejně dlouhá jako klobásky ale kousek od kraje. Posypeme nastrouhaným sýrem (gurmáni mohou použít parmezán) a na sýr sypeme rovnoměrně asi polovinu trochu nadrceného fenyklu (důležitý). Druhou polovinu těsta, tam kde nejsou klobásky, potřeme vaječným žloudkem a pak ji natřenou stranou přiložíme na klobásky, pečlivě přilepíme okraje k sobě aby nebyly nikde mezery. Vrch potřeme žloudkem a posypeme kmínem a hrubou solí (nebo co máte rádi, mohou být i sezamová semínka), rozkrájíme na špalíčky klademe na pečící papír. S druhou polovinou těsta opakujeme celý postup znovu. Pečeme nejdříve na prudko potom dopékáme na nižší teplotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pavlinf |21. června 2013
mnamka Odpovědět
slavuska |28. února 2013
zkusím Odpovědět
ralena|26. února 2013
taky delavame Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!