Staňte se našimi fanoušky na:

Káva s čokoládou a oříškové taštičky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KÁVA 600ml vroucí vody, 16g instantní černé kávy, 100g ušlehané šlehačky, 40g strouhané čokolády Instantní kávu přelijeme vroucí vodou a vychladlou dáme do lednice. Pak ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme strouhanou čokoládou. OŘÍŠKOVÉ TAŠTIČKY Těsto - 400g hl. mouky, 125g cukru, 125g másla, 1 vejce, 80g medu Náplň - 40g rozinek, 40g sušených fíků, 65g medu, 10g nadrobno posekaného citronátu, 10g nadrobno posekaného oranžátu, 100g najemno posekaných vlašských ořechů, lžička ml. skořice Poleva - 100g moučkového cukru, lžíce citronové šťávy Hladkou mouku, cukr, máslo, vejce a světlý včelí med zpracujeme na těsto a dotenka je vyválíme na lehce pomoučeném válu. Vykrajovátkem vypichujeme pravidelná kolečka (pr.asi 6 cm). Smícháme suroviny na náplň a na kolečka lžičkou náplň naneseme, překlopíme druhou půlkou a zmáčkneme okraje. Taštičky rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 25 minut na 180°C. Na polevu utřeme moučkový cukr s citronovou šťávou a potřeme jí ještě vlažné taštičky. Můžeme posypat trochou citronového cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!