Staňte se našimi fanoušky na:

Kaštanový likér a lískové slepované

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LIKÉR Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané Ledové kaštany. Povaříme na mírném ohni za stálého míchání, sundáme z plotny a necháme vychladnout. Přidáme salko, promícháme a přidáme rum. Přecedíme do litrové lahve (nebo 2 půllitrových) a necháme pár dnů v chladu odpočinout. CUKROVÍ Mouku smícháme s práškem, přidáme máslo, cukr, vanilkový cukr, bílek a ořechy, uhněteme těsto. Vytvarujeme ho do koule, zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodiny do chladu. Na pomoučeném válu vyválíme asi 1cm silný plát a formičkou z něj vykrajujeme různé tvary - vždy do páru! Do poloviny cukroví vypichujeme malinké tvary. Cukroví rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 13 minut v předehřáté troubě, necháme vychladnout a cukroví pocukrujeme. Želé ohřejeme, potřeme plné tvary cukroví a slepíme se stejným tvarem cukroví s vykrojeným motivem, lehce přimáčkneme. Když želé ztuhne, cukroví narovnáme do dózy, přiklopíme víkem a necháme v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!