Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr se šunkou - 3 recepty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KAPR SE ŠUNKOU 4 porce kapra, 4 plátky šunky, 1/4 l pomerančového džusu, sůl, mletý pepř, hladká mouka, trojobal, máslo na smažení Jednotlivé porce kapra zbavíme kůže a páteřní kosti. Narovnáme do misky, zalijeme džusem a přes noc necháme v chladničce. Druhý den maso osušíme, osolíme, opepříme, zabalíme do šunky, obalíme v trojobalu a usmažíme. Ještě horké můžeme , ale nemusíme, posypat sýrem. Jako příloha se hodí bramborový salát nebo vařené brambory. ZAPEČENÝ KAPR 4 porce kapra, 4 plátky šunky, 20g hladké mouky, 3 hrsti sušených hub, 200g krup, 1 cibule, podle chuti česnek, mletý pepř, drcený kmín, sůl, sádlo Porce kapra prošpikujeme, osolíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme. Houby na chvíli namočíme do vlažné vody a pak udusíme doměkka. Část hub osmažíme na cibuli a položíme na porce kapra. Zvlášť uvaříme kroupy doměkka, opepříme, okmínujeme a přidáme drcený česnek. K tomu přidáme zbytek hub, smícháme a dáme do zapékací misky. Navrch položíme porce kapra, pokropíme sádlem a necháme péct dozlatova. Na talířích ozdobíme petrželkou. Jako příloha se hodí vařené brambory. ZAPEČENÝ KAPR SE ŠUNKOU 4 porce kapra, 3 lžíce oleje, 1 cibule, kousek celeru, 4 plátky šunky, 1dl smetany, 1 žloutek, 100g strouhaného sýra, sůl Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně nakrájený celer a osmažíme. Do horké směsi vložíme osolené porce kapra a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Porce kapra přendáme i se zeleninou do čtyřech zapékacích misek, poklademe plátky šunky, potom směsí strouhaného sýra, smetany a žloutku, zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Jako,příloha se hodí vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!