Staňte se našimi fanoušky na:

Kaiserské kytičky z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hnětací nádoby dáme nejdříve 300 ml mléka, přidáme 25 g rozpuštěného másla a pak všechnu mouku - 250 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky, 125 g pšeničné chlebové nebo žitné mouky (mouky si předem smícháme v jiné nádobě). Na mouky dáme 10 g droždí s 5 g cukru na jednu stranu nádoby a na druhou stranu 10 g soli. Pekárnu zapneme na program TĚSTO. Po vykynutí si těsto rozdělíme na kusů 12 kusů a vytvarujeme si pěkné kulaté bochánky, které necháme ještě 10 minut kynout. Pomocí kráječe na jablka si vytlačíme na bochánky hluboký dekor kytičky, obrátíme je dekorem dolu a necháme kynout ještě 15 minut. Kytičky obrátíme zpět dekorem nahoru, pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem, kmínem, sezamovými, dýňovými, slunečnicovými nebo lněnými semínky a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C cca 10 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |31. ledna 2015
ukládám Odpovědět
SimoneckaC |30. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|30. ledna 2015
hezké :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!