Staňte se našimi fanoušky na:

Jidáše tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve 100 ml vlažného mléka rozmíchat droždí s cukrem a lžící mouky, přikrýt a nechat 5-10 minut kynout. Změklé máslo utřít se žloutky a medem do pěny. Postupně do ní vmíchat prosátou mouku, zbývající mlékom kvásek, citronovou kůru a sůl. Vypracovat těsto a nechat ho 40-60 minut kynout. Pak rozkrájet na kousky velikosti ořechu, vyválet z nich válečky a stočit je do tvaru spirály. Rozložit je na vymazaný plech a nechat ještě 15 minut kynout. V předehřáté troubě na 200°C péct 20 minut dozlatova. Ještě horké jidáše potřít medem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!