Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná krémová zmrzlina

Autor receptu: Dessyna (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko, cukr, žloutky a vanilkový cukr dáme do hrnce a pořádně našleháme, nejlépe el. šlehačem.. Našlehanou směs postavíme do nádoby s vřelou vodou a za stálého šlehání (ručním šlehačem) zahříváme, až směs zhoustne. Ideální stav je, když z vařečky ponořené do krému stéká zvolna, jako hustá omáčka. Vařit se krém nesmí, srazil by se !!! Hustý krém odstavíme z vody, přecedíme a znovu vyšleháme do vychladnutí. Do studeného přidáme podle uvážení další příchuti a dáme zmrazit v plastových nádobkách od zmrzliny. Přidávám mleté opražené oříšky, silnou černou kávu, nastrouhanou čokoládu, různé druhy částečně rozmixovaného ovoce i s kousky, kakao... Nejlepší je z domácího farmářského mléka, pokud kupuji v obchodě, volím raději smetanu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Peggy89 |21. listopadu 2013
zajímavé Odpovědět
Rena.KI |19. řijna 2013
Nic proti Vám Zdeničko, ale když kritizujete fota jiné uživatelky, tato fotka také asi není zrovna Vaše vlastní, že? Ale mě to nevadí, lepší než bez fota. Jen si myslím .... pokud mám sama máslo na hlavě, starám se o své. :-) Odpovědět
BarusatkoG |17. řijna 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Jindriska8 |14. řijna 2013
Zajímavý recept! Odpovědět
brenda |26. září 2013
super tip, vyzkouším Odpovědět
blanca.mysicka |28. srpna 2013
vypadá úžasně :-) Odpovědět
i |24. srpna 2013
parádní Odpovědět
eliska.staubertova |17. srpna 2013
ukladam Odpovědět
planeta |10. srpna 2013
děkujií za tip, super, 1++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!