Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí s polentou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • a sůl, podle potřeby citronová šťáva
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 3-4 ks česnek
  • 1-1,5 kg jehněčí
  • růžičková, 400 g kapusta
  • 2 lžíce máslo
  • 2-3 kusy mrkev
  • na opečení, 2-3 lžíce olej
  • dle receptu polenta
  • čerstvý, 2 větvičky rozmarýn
  • a pepř, podle chuti sůl
  • nahrubo nakrájaná, 400 g šalotka
  • i z kostky, 300 ml vývar

Pracovní postup:

Maso osolíme a opepříme, následně svážeme nití do válce, pod nit nastrkáme bylinky a maso zprudka opečeme na oleji.. Pak maso vyndáme, do výpeku přidáme šalotku a stroužky česneku, zalijeme vývarem a znovu vložíme maso. Necháme asi 1/2 hodiny zapéct na 160°C, pak stáhneme na 85°C a necháme pozvolna péct 2-3 hodiny, občas přelijeme výpekem (uvnitř by mělo být růžové a šťavnaté). Mrkev pokrájenou na nudličky osmažíme na lžíci másla, posypeme cukrem a přidáme citronovou šťávu, osolíme. Na jiné pánvi opečeme, na zbytku másla, kapustičky, osolíme a přidáme trochu cukru. Nakonec obě zeleniny promícháme. Polenta: 250g kukuřičná mouka nebo krupice, olej, 1 lžička soli, 1,5 l vody Do vroucí osolené vody vsypeme za stálého míchání kukuřičnou mouku a stáhneme plamen, vaříme cca 40 minut, promícháme. Pak ji přendáme na olejem potřený pečící papír a rukama v oleji namočenýma, rozprostřeme na 2cm silnou vrstvu, necháme zchladnout. nakrájíme na plátky (hranolky) a opečeme pod grilem nebo v troubě na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!