Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí polévka s rýží

Autor receptu: luciedostal (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Ostrým nožem odstraňte z jehněčího masa půl a maso nakrájejte na tenké proužky. Odložte stranou k dalšímu použití. 2. Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci a přijdete rýži. Když se voda začne znovu vařit, jednou zamíchejte zmírněte plamen a vařte 10-15 minut, dokud není rýže měkká. 3. Přeceďte rýži a opláchněte pod tekoucí vodou, nechte odkapat a odložte stranou k dalšímu použití. 4. mezitím přiveďte v jiném hrnci do varu jehněčí vývar. 5. Přidejte do jehněčího vývaru proužky jehněčího, pórku a česnek. Sojovou omáčku a rýžový vinný ocet. Zmírněte plamen zakryjte hrnec pokličkou a nechte vařit 10 minut. (dokud není jehněčí maso měkké) 6. Přidejte plátky žampionu a rýži a vařte vše další 2-3 minuty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie Dubská |14. srpna 2013
super Odpovědět
Lucie Dubská |14. srpna 2013
vyzkouset Odpovědět
Lucie Dubská |14. srpna 2013
mnamka Odpovědět
kla4 |2. června 2013
mnam Odpovědět
water |13. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
eviti |13. května 2013
neznám vyzkouším Odpovědět
Vlasta78 |13. května 2013
dobrá polévka Odpovědět
PetaDomca |13. května 2013
super, mňam Odpovědět
lucie.l.farova |13. května 2013
krásný Odpovědět
petra.konfrstova |13. května 2013
teď ještě někde sehnat dobré jehněčí... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!