Staňte se našimi fanoušky na:

Jasai tempura

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Zeleninu nakrájíme na větší kousky. 2) Obalovací směs smícháme s vejcem a ledovou vodou - ve vodě můžeme před použitím dát kostky ledu - horký olej a ledová voda jsou základem tohoto receptu. 3) Na pánvi rozpálíme olej. Jednotlivé kousky zeleniny namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatava. 4) Připravíme si omáčku a to tak, že svaříme 200 ml vody a směs Dashi no moto. Odstavíme a přidáme nastrouhanou bílou mrkev. Zeleninu v tempuře namáčíme do těstíčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
Super Odpovědět
sonizna |19. listopadu 2014
Tempura pochází pravděpodobně z Holandska nebo Portugalska, do Japonska zavlekli tento recept obchodníci a jezuité. V Japonsku pak recept zdomácněl. Odpovědět
objev |12. listopadu 2014
V Japonsku existují restaurace, které se orientují jen na přípravu tempury - té jsou dva druhy, buď tato jasai, kde jsou libovolné kousky zeleniny (nutností je brambora a mrkev), anebo masová, kde jsou krevety či kousky ryb. Odpovědět
objev |12. listopadu 2014
Obalovací směs Tempurako i Dashi no moto seženete na jakémkoli e-shopu s japonským jídlem, nebo v prodejnách specializovaných na čínskou a japonskou kuchyni. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!