Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové vdolky

Autor receptu: Linda (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do velké mísy dáme mouku (sypeme přes sítko). V hrnečku si ohřejeme mléko s cukrem, kvasnice nadrobíme do druhé mísy, smícháme s troškou mouky, pak přesypeme zpět do velké mísy. Zalijeme půlkou mléka s cukrem, zakryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut odpočinout. Mezitím do zbytku mléka přidáme tuk nebo olej a ohřejeme. Nesmí to být moc horké. V míse posolíme kvásek, přidáme 2 vejce, mícháme, přidáme mléko, pak znovu zamícháme, necháme 1 hodinu vykynout. Těsto vyjde na 2 velké plechy. Zdobíme jahodami nebo jiným ovocem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |25. července 2013
super Odpovědět
Zdenicka3 |4. července 2013
1*** Odpovědět
jitulka |18. června 2013
mnam Odpovědět
Leia |18. června 2013
vypadá to moc dobře, vyzkouším Odpovědět
petra.konfrstova |18. června 2013
vdolky znám jinak, ale vyppadá moc pěkně!!!! Odpovědět
laetti |18. června 2013
hned jsem na ně dostala chuť, fakt nádhera! Odpovědět
Semyaza |18. června 2013
vyzkouším Odpovědět
zdenka.r |18. června 2013
super, určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!