Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové ,obrácené‘ koláčky

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, cukr, 1,5 lžíce vody a vanilkový lusk dejte do malé pánve s nepřilnavým dnem a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přiveďte k varu a pak zahřívejte ještě další 2–3 minuty. Sejměte z ohně a lusk ze vzniklého karamelu vyjměte. 2. Jahody rozdělte do čtyřech až pěti zapékacích mističek o objemu asi 180 mililitrů a přelijte je karamelem. Listové těsto rozválejte do půl centimetru tenké placky a vykrájejte z něj kola o průměru 9 centimetrů a překryjte jimi jahody. Pečte 20–25 minut dozlatova. Vyklopte na talíře a podávejte s ušlehanou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Šenkyříková|4. května 2013
Což o to, fotka krásná, ale zkopírovaná z Albert v kuchyni 6/2012!! Myslela jsem , že se to nesmí !! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!