Staňte se našimi fanoušky na:

Italské tiramisu Sophie Loren

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
63× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Žloutky a bílky oddělíme a v míse utřeme (ručně nebo šlehačem) žloutky s cukrem do pěny tak, aby nám vznikl hustý a lehký krém. 2) V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků. Nejlépe se šlehají chladné ve stejně chladné míse. Do žloutkové hmoty vetřeme mascarpone a pak lehce vmícháme stěrkou sníh. Lehce a opatrně proto, aby nám krém "nespadl" a byl nadýchaný. 3) Polovinu piškotů poskládáme těsně vedle sebe do plošší mísy. Lžící na ně naneseme polovinu uvařené kávy a polovinu likéru (místo pomerančového jsem použila Amareto a taky moc dobré). Pozor, aby se piškoty neutopily a neproměnily se v kaši. Měly by jenom získat správné aroma. Někdo na tiramisu používá plát piškotového těsta místo piškotů. Postup je stejný jako s piškoty. 4) Na piškoty rozetřeme půlku krému, posypeme polovinou nastrouhané čokolády (nebo můžeme naloupat hobliny pomocí škrabky na brambory). Vrstvu také posypeme více než polovinou kakaa. A ještě jednou - piškoty pokapat kávou a likérem, krém - a stop! 5) Takto připravené tiramisu vložíme aspoň na 12 hodin do ledničky vychladit. Pak ho poprášíme zbylým kakaem i hoblinami nebo strouhanou čokoládou a podáváme. Tento recept jsem před lety našla v Apetitu a od té doby ho děláme. Doporučuji vyzkoušet. (Foto rovněž z Apetitu, až budu vyrábět, nahradím vlastním).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VER98 |24. dubna 2013
Ok:) Odpovědět
Hanka007 |24. dubna 2013
ukládám Odpovědět
Peťule.m |15. března 2013
mnam :) Odpovědět
alena.bartunkova.180|6. srpna 2014
tiramisu, vypadá velice pěkně, vyzkouším Odpovědět
mexertus|7. července 2013
Recept výborný, pár tipů: 1) Místo mascarpone se nebojte použít i jiný druh alkoholu na bázi Whiskey/Burbónu (Jack Daniels, Jim Beam) - ztrácíte originalitu receptu na úkor nepopsatelně výborné chuti. 2) Piškoty doporučuji do kávy namáčet (na pár vteřin, aby neprosákly a nevznikla již zmíněná kaše), káva by měla jít cítit pouze okrajově a dodávat celému dezertu pouze hořké aroma (pokud možno používejte expresso a to v nejkvalitnější podobě), tudíž nalívání kávy - kamkoliv - znehodnocuje konečnou chuť. Odpovědět
petr.helman.5|3. července 2013
Musím vyzkoušet Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
Aggie|17. května 2013
mňam Odpovědět
uuu|11. května 2013
konečně tiramisu, a ne pseudotiramisu s pomazánkovým máslem Odpovědět
Dita10|24. dubna 2013
taky jsem uložila do oblíbených Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!