Staňte se našimi fanoušky na:

Irish stew (irský guláš)

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jehněčí filety nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na silnější kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Oba druhy brambor oloupeme a nakrájíme na kostky o straně asi 2,5 cm. Nakrájené maso vložíme do hrnce, zalijeme horkým vývarem(spolu s vývarem přidat i sklenku červeného vína nebo tmavého piva), osolíme, opepříme, přivedeme prudce k varu a pomalu dusíme nezakryté asi 30 minut. Během dušení lžící odebíráme pěnu tvořící se na povrchu. Podušené maso vyjmeme z hrnce a vývar přecedíme přes jemný cedník. Maso i vývar pak vrátíme zpět do umytého hrnce a znovu přivedeme k varu. Přidáme cibuli, moučné brambory a mrkev, osolíme a dále dusíme nezakryté 10 minut. Pak přidáme lístky ze snítek tymiánu a lojovité brambory, hrnec zakryjeme a necháme pomalu dusit dalších 15 - 20 minut, dokud není jehněčí maso velmi měkké. Moučné brambory se rozvaří a zahustí omáčku, lojovité brambory zůstanou v celku. Hrnec odstavíme ze sporáku a irský guláš necháme zakrytý stát ještě 10 minut. Nakonec do něj vmícháme nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitu3ka|9. května 2013
ukládám Odpovědět
šupina73|8. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!