Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušák s mákem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vločky opražíme a smícháme s moukou, tukem, kakaem, 50g cukru, žloutkem, špetkou soli a nastrouhanou kůru z 1/2 citronu. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Oloupané hrušky (tvrdé) zbavené jádřinců, nakrájíme na osminky a pokapeme citronovu šťávou. Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme 70g cukru, skořici, rozinky, hřebíček, citronovou šťávu a kůru z 1/2 citronu. Když se vosda začne vařit, přidáme hrušky a necháme přejít varem, pak stáhneme z plotny a necháme pomalu chladnout. Želatinu namočíme do vody a necháme 30 minut bobtnat. Z mléka a pudinku uvaříme krém a rozpustíme v něm 1/2 namočené želatiny, přidáme mák, 50g cukru a za občasného míchání necháme vychladnout. Z bílku a soli ušleháme pevný sníh, přidáme zbytek cukru a šleháme dál, až nám vznikne hladká, pevná hmota, kterou přimícháme do krému. Formu vyložíme vyváleným těstem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Těsto naplníme krémem a necháme v chladu. Z hrušek slijeme šťávu, odměříme asi 300 ml a rozpustíme v ní zbytek želatiny. Povařené hrušky nakrájíme na plátky a poklademe s polu s rozinkami na koláč, zalijeme šťávou se želatinou a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vera.sucha.50 |19. června 2013
neobvyklé Odpovědět
martinnatr |19. června 2013
uložím Odpovědět
milmach |19. června 2013
zajímavé Odpovědět
PetulkaH |18. června 2013
dobrota,ukládám Odpovědět
Pavluška |17. června 2013
Dobrý, tak až budou domácí hrušky vyzkoušíme, ty z marketu mně nelákají. Odpovědět
Lenny |17. června 2013
recept mě zaujal,bude se hodit Odpovědět
Šuldeska |17. června 2013
Vypadá to moc krásně. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!