Staňte se našimi fanoušky na:

Hrášková polévka s vajíčkem

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci si uděláme z másla a mouky světlou jíšku. Rozředíme ji studenou vodou a nálevem z hrášku, přidáme asi 2/3 plechovky hrášku a necháme povařit. Zbylou část si dáme stranou. Polévku rozmixujeme a ještě přecedíme přes sítko, abychom získali hladký krém. Přídáme hrášek, který jsme odložili a nakonec můžeme zjemnit trochou mléka či smetanou (není třeba) Do již hotové polévky pomalu vléváme rozkvedlané vajíčko a necháme ještě asi 5 minut přejít varem. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |7. listopadu 2013
uloženo! Odpovědět
pavlinf |30. května 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!