Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí svíčková na smetaně

Autor receptu: Mona22 (29 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička nové koření
  • 1 lžička pepř
  • 1 lžička tymián
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 3 lžíce hořčice
  • 0,25 l šlehačka
  • 3 dl mléko
  • 1 dl ocet
  • 3 ks bobkový list
  • kompotované, 1 ks brusinky
  • 5 dkg anglická slanina
  • 5 dkg celer
  • 20 dkg cibule
  • 10 dkg cukr krystal
  • 60 dkg hovězí
  • 5 dkg máslo
  • 10 dkg mouka hladká
  • 5 dkg mrkev
  • 5 dkg petržel
  • 5 dkg sůl
  • 10 dkg tuk

Pracovní postup:

Hovězí maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a nasolíme. Připravíme si zeleninový základ tj. mrkev, celer, petržel, cibule vše nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli pokrájíme na plátky. Vložíme na pánev s trochou tuku, přidáme koření (bobkový list, celý pepř, nové koření celé, tymián) podusíme a nakonec přidáme ocet s trochou vody a ještě dusíme. Chladnou směs část dáme na zapékací mísu vložíme maso a pokryjeme zbytkem zeleninové směsi. Necháme v ledničce odležet. Druhý den maso zapékáme do změknutí. Poté maso vyjmeme a do zeleninové směsi přidáme mléko, smetanu a jíšku ( hladká mouka + máslo). Provaříme a vyndáme část koření. Omáčku rozmixujeme, přecedíme přes síto a ještě zahřejeme na sporáku, dochutíme horčici a citronovou šťávou, dle chuti můžeme přidat sůl a cukr. Podáváme s houskovým knedlíkem, zdobíme šlehačkou a brusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |9. července 2013
dobrota Odpovědět
Lenny |1. července 2013
u nás oblíbená Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!