Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí líčka nadivoko se šípkovou chutí

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso kuchyňsky opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme 400 ml červené vína, šípková zavařenina, koření na divočinu, tymián a nadrcené bobkové listy. Maso pokrájíme na větší kousky a naložíme přes noc do marinády tak, aby maso bylo celé potopené. Druhý den necháme maso na cedníku okapat. Pokrájíme mrkev a celer na malá kolečka. Cibuli pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej / sádlo / a orestujeme pokrájené cibule dokud, nezesklovatí. Přidáme na větší kolečka pokrájenou zeleninu, kterou také pěkně orestujeme. Na zeleninu vložíme líčka, která osmahneme z obou stran, aby se maso dobře zatáhlo, okořeníme pepřem a a zalijeme ještě vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu dusíme do změknutí masa na mírném plameni cca 35 minut. Po této době, necháme tlakový hrnec postupně zchladnou, poklici odejmeme, přidáme ještě trochu vývaru a 10 minut ještě dusíme. Měkké maso a kousky kořenové zeleniny vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přepasírujeme přes husté sítko a podle potřeby ji ještě osolíme, dochutíme a zahustíme solamylem nebo moukou, ale pokud je omáčka dost hustá, necháme ji jen tak, jen přírodní. Maso podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou a bylinkami. Líčka na talíři přelijeme hotovou omáčkou. Líčka jsou výborná, málo k sehnání, ale když už se seženou, tak jsou moc dobrá. Měla jsem je poprvé, ale jedla bych je celý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |16. června 2013
už mám na to chuť Odpovědět
slava |12. června 2013
dobrota Odpovědět
liza |1. června 2013
hezké foto 1*...vyzkouším Odpovědět
zuzi |19. května 2013
vyzkouším Odpovědět
eviti |15. května 2013
recept si uložím Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |11. května 2013
jsou moc dobré na všechby způsoby Odpovědět
katy9 |9. května 2013
to bude dobrota Odpovědět
monika81v |9. května 2013
hovězí líčka miluji Odpovědět
šupina73|9. května 2013
ZKUSÍM Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!