Staňte se našimi fanoušky na:

Houby naložené v oleji

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kmín (celý)
  • olej (olivový nebo jiný kvalitní)
  • pepř (černý drcený)
  • 1 kg hub (pokrájených, čerstvých)

Pracovní postup:

Houby (lišky, malé hříbky apod.) očistěte a podle potřeby pokrájejte na kousky (menší houby nechte celé). Naplňte je do zavařovacích sklenic (řádně vyvařených a vysušených). Osolte, opepřete drceným nebo hrubě mletým pepřem, přidejte kmín a zalijte olejem. Zavíčkujte a nechte asi 4 týdny marinovat v chladu. Houby v oleji podávejte k masům či grilované zelenině. Výborné jsou ale i s čerstvým pečivem nebo k topinkám. Rada: Houby můžete také ve sklenicích proložit čerstvými bylinkami (koprem, libečkem, bazalkou…).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!