Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové rizoto s rajskou omáčkou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • koření na rajskou omáčku
  • 100 g tvrdého sýra (nastrouhaného)
  • 400 g hub (pokrájených, čerstvých)
  • 250 g rýže

Pracovní postup:

Houby očistěte, nakrájejte na tenké plátky, osolte, opepřete a duste na oleji doměkka. Mezitím v osolené vodě vaříte rýži. Podušené houby, polovinu strouhaného sýra a uvařenou rýži dobře promíchejte. Z půl litru vody, malé konzervy rajčatového protlaku a koření uvaříte omáčku, podle chuti ji přisladíte. Z houbového rizota vykrajujte sběračkou kopečky, které poléváte omáčkou. Posypte zbytkem strouhaného sýra a ozdobte zelenou petrželkou nebo jinými bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |12. května 2014
tedy neslyšela, nějak mi vypadlo písmenko...... Odpovědět
Sofii |12. května 2014
o takovéhle kombinaci jsem ještě neslšela, ale docela mě to láká vyzkoušet :o) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!