Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová "dršťkovka"

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • petrželka - nať na ozdobu
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • pokrájené čerstvé houby, 500 g
  • 3 lžíce másla
  • 3-4 lžíce mouky hladké
  • 1-2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 kostky masox

Pracovní postup:

Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, zaprašte ji moukou a osmahněte dorůžova. Pak hrnec na chvíli odstavte z plotny, do horké jíšky přidejte sladkou papriku, promíchejte, vraťte na plotnu a ihned zalejte vodou a dobře prošlehejte. Přidejte masox a houby, osolte a opepřete, vařte dokud houby nezměknou. Nakonec přidejte prolisovaný česnek s majoránkou a podle chuti ještě osolte a opepřete. Posypte petrželovou natí. (Na polévku jsou nejvhodnější houby růžovky, holubinky nebo hlíva ústřičná)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |19. září 2014
dnes s ní poteším (doufám) manžela Odpovědět
X0X |21. února 2014
vyzkoušim Odpovědět
Polda |16. února 2014
zkusím Odpovědět
Proxi |8. února 2014
Dobrota Odpovědět
jaroslav.hulka |7. února 2014
Já dělám i z václavek. 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!