Staňte se našimi fanoušky na:

hlívové kyselo

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

cibuli nakrájíme na jemno a na oleji smažíme do zesklovatění. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, kmín, sůl, pepř a krátce podusíme. Přidáme brambory a mrkev a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme kysanou smetanu a zásmažku s másla a mouky a povaříme cca 10 minut. Dochutíme octem dle vlastní chuti (nám stačí cca 2 čajové lžičky). Pro přidání minerálů a dalších tělu prospěšných látek přidávám i lžíci sušených nori řas. Podáváme s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!