Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené lišky s penne

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sádlo
  • sůl
  • trošku houbového koření,
  • feferonky (nakládané, podle chuti)
  • okurka (kyselá, podle chuti)
  • asi 100 g měkkého salámu (šunkový)
  • asi 150 g lišek
  • 100 g sýra čedar (strouhaný)
  • 2 rajčata
  • 125 ml smetany na vaření (12-19%)
  • 2-3 vejce (podle velikosti)
  • 1/2 kg těstovin

Pracovní postup:

Uvařené penne sceďte, salám nakrájejte nadrobno, lišky na plátky, sýr nastrouhejte nahrubo. Vejce rozšlehejte se smetanou, maličko osolte a přidejte trošku houbového koření. Zapékací mísu vymažte sádlem a dávejte do ní vždy vrstvu penne střídavě se salámem, houbami, rajčaty a sýrem, nahoře musí být vrstva sýra. Nakonec zalijte rozšlehanými vejci se zbytkem sýra a povrch ozdobte několika celými houbami. Zapečte asi 35 minut dozlatova. Můžeme jíst teplé i studené a přidáme okurku nebo feferonky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!