Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Šafránové rizoto

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme grimolatu. Smícháme rozdrcený česnek s nasekanou petrželkou a kůrou z jednoho citronu. Odložíme. Nyní můžeme začít s přípravou rizota. Pytlík šafránu dáme do mísy a zalijeme 1 lžící vařící vody, necháme stát. Ve větší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a opražíme do sklovata. Poté přilijeme víno, šafránovou směs a vaříme, dokud se víno nevsákne. Dále přilijeme 600 ml zeleninového vývaru a vaříme do vsáknutí. Postupně přilíváme zbytek vývaru, až je rýže měkká. Rizoto dosolíme, opepříme, posypeme gremolatou a parmezánem. Šafránové rizoto je výborné jako lehký oběd či večeře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Konato |10. května 2013
Šafrán je asi drahý, ale rizotko bude výborné. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!