Staňte se našimi fanoušky na:

Ragú

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuře i s drůbky dáme do studené vody a s celým pepřem vaříme na mírném ohni. Zvlášť si uvaříme v osolené vodě nakrájenou zeleninu (mimo hrášku) a houby. Vychladlé kuře vykostíme a nakrájíme. Z másla a mouky se špetkou květu připravíme světlou jíšku, kterou ředíme vývarem. Dobře rozšleháme, povaříme a zjemníme polovinou smetany, znovu vaříme a přecedíme. Mezitím připravíme knedlíčky: 2 žemle nakrájené na kostičky zvlhčíme mlékem. Osolené máslo se špetkou muškát. květu rozetřeme, přidáme vejce, žemle a vypracujeme tužší těstíčko. Podle potřeby zahustíme polohrubou moukou. Z těstíčka uděláme knedlíčky, vaříme je ve slané vodě asi 5 minut. Vývar s jíškou zjemníme trochou másla, žloutkem, zbytkem smetany, přidáme do něj knedlíčky, vařenou zeleninu, hrášek nakrájené maso a sekanou petrželku. Příloha: slaný rohlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!