Staňte se našimi fanoušky na:

Piemontské noky s omáčkou

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

K ještě teplým oloupaným a rozšťouchaným bramborám přidáme mouku s práškem do pečiva, pak přidáme celé vejce i žloutky, sůl, pepř a zaděláme těsto. Lžící vykrajujeme kousky, které v dlaních zakulatíme na kuličky (asi jako vlašský ořech), každou nakonec stlačíme, aby vznikl placatý váleček. Noky vaříme v mírně osolené vodě s olejem asi 10 minut. Mezitím smícháme na mírném plameni ve větší pánvi španělskou omáčku (může být i rajčatová) s máslem a postupně přidáme strouhaný Gran Moravia. Pak ještě přidáme uvařené scezené noky a promícháme. Na talíři posypeme vybranými zelenými bylinkami. ŠPANĚLSKÁ OMÁČKA Ve větší pánvi necháme na 2 lžících oleje podusit 25g pokrájené slaniny s 25g sekané mrkve a cibule s 15g nakrájeného celeru, pórku a fenyklu. Přidáme také snítku tymiánu a 1 bobkový list. Úplně měkkou zeleninu přendáme do omáčky, jejíž základ tvoří jíška ze 2 lžic másla a 25g hladké mouky vysmažené takřka dohněda, do které jsme přidali 1 lžičku rajského protlaku, 250ml hovězího vývaru, 1 lžíci madeiry a 1,5 lžičky vinného bílého octa. Podusíme pod pokličkou až 4 hodiny a nakonec hmotu jemně propasírujeme. Omáčka se dá zpracovat hned, nebo ji můžeme uložit do chladničky a použít později.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!