Staňte se našimi fanoušky na:

Králík

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • směs koření Králík
  • zadní králičí maso
  • plnotučná nebo dijonská hořčice
  • 1/4 l smetany
  • 1/4 l bílého vína
  • 5 lžic rostlinného oleje

Pracovní postup:

Do pekáče vlijeme 3 lžíce oleje a vložíme zadní králičí maso. Králíka bohatě ze všech stran potřeme hořčicí, zbytkem oleje maso polijeme a v horké troubě opečeme z obou stran. Pak osolíme a okořeníme, zalijeme vínem a ve středně vyhřáté troubě dusíme asi hodinu. Upečeného králíka přendáme na teplou mísu a do pekáče přilijeme smetanu, do které oškrábeme připečené, zkaramelizované zbytky na stranách pekáče, omáčkou přelijeme králíka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. září 2015
králíka mám-udělám a ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!